Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (2024)

Känslan av att vara nyklippt och nyrakad är svårslagen. Att få sjunka ner i stolen på en äkta barbershop, slappna av och bli omhändertagen av din frisör eller barberare kan göra underverk för både kropp och själ. Och framför allt för håret. Men hur hittar du rätt? Vilken är Stockholms bästa barbershop? Hur vet du att du i lugn och ro kan slappna av och känna dig trygg i att resultatet blir som du vill? Jo, du tar hjälp av vår guide till Stockholms bästa barberare.

Uppdaterad: januari 23, 2024

Innehåll

2

3

  • Fixa håret eller raka dig på Stockholms bästa barbershops

    • Rabys Barbershop

    • Salong Crystal

    • Rusty Rascals

    • Royal Barbershop

    • Lazy Barber

    • Mannerståls Herrfrisering

    • Honest Al’s

    • Mr Nils

    • Sankt Eriks Barbershop

Din guide till Stockholms bästa barbershop

Gamla tiders barbershoptradition, som härstammar från tidigt 1800-tal, har på senare år gjort stark comeback i Stockholm. Och den är definitivt här för att stanna. Idag finns herrsalongerna i alla stadsdelar, så du som vill trimma skägget, få en slätrakning eller klippa dig kommer inte att några problem att hitta en herrfrisör som passar dig.

Men för att göra det enklare för dig att hitta rätt frisör har vi sonderat terrängen och plockat ut våra favoriter. Du hittar alltifrån klassiska barberare till moderna barbershops i Stockholm.

Annons:

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (1)

"

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (2)

Rabys Barbershop

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (3)

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (4)

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (5)

Rabys Barbershop är en av stans bästa frisörer för män

Rabys Barbershop är en barberare och herrfrisör på Kungsholmen som tillhör huvudstadens absoluta elit när det gäller klippning och styling. Här är du i ytterst trygga händer och oavsett om du vill ha den senaste trendfrisyren eller är ute efter en klassisk look kommer du garanterat vara mer än nöjd med resultatet. Raby är kunnig, lyhörd, kommer gärna med idéer om du behöver hjälp att hitta din stil och förstår sig på alla tänkbara hårtyper. Att han dessutom är en av Stockholms trevligaste frisörer gör inte saken sämre.

Den snygga lokalen har en skön vibe och barbershopkänsla med stilren inredning och schackrutigt golv där pricken över i är den coola graffittimålningen på väggen med salongens namn. Och vill du komplettera klippningen med andra behandlingar erbjuder salongen bland annat trimning av skägg och ansiktsbehandlingar. Lovorden och de återkommande kunderna är många, vilket inte är någon överraskning – hos Rabys Barbershop får du kort sagt en helgjuten upplevelse.

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (6)

Salong Crystal

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (7)

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (8)

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (9)

Klassisk inredning hos Salong Crystal

På Kungsholmen hittar du en av Stockholms bästa barbershops, Salong Crystal. Till denna skickliga barberare och frisörsalong kommer män från hela staden för rakning, trimning, hårvård och ansiktsbehandlingar. Här får du en lyxig makeover och målet är att du ska lämna salongen med en fräsch och snygg look, redo för dagen. Både vuxna och barn är välkomna.

I sina stilrena lokaler erbjuder Salong Crystal ett stort utbud av sköna behandlingar, oavsett om du vill fixa frisyren och skägget inför ett viktigt jobbmöte eller köra en slätrakning à la Bruce Willis. Slå dig ner i stolen, bli ompysslad och njut av den sköna behandlingen. De professionella frisörerna är välutbildade med lång erfarenhet, och har alltid koll på de senaste trenderna, teknikerna och färgningsmetoderna. Vill du köpa med dig produkter hem finns ett välsorterat sortiment av skonsamma och miljövänliga hår-, skägg- och hudvårdsprodukter i hög kvalitet (de har även en webbshop).

Scheelegatan 13, Kungsholmen

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (10)

Rusty Rascals

Rusty Rascals, som finns i Hammarby Sjöstad och Norra Djurgårdsstaden, är stället för dig som vill ha behandlingar i toppklass av skickliga barberare som kan sitt hantverk. Här kan du fixa frisyren – både kort hår och långt hår, trimma skägget eller hur du nu vill snygga till dig.

Och i denna kombinerade barbershop, café och bistro kan du inte bara få skägget trimmat eller håret friserat utan också njuta av god mat och dryck. Ta en kaffe medan du väntar på din tur och häng sedan kvar efter klippningen och frossa i vad många beskrivit som stans bästa pizzor. Eller slink förbi på kvällskvisten och ta en öl eller två med bästa polaren – även om frisyren för tillfället känns bra. För med sin sköna stämning och trevliga personal är Rusty Rascals mycket mer än bara ett ställe du vill besöka när håret blivit för långt.

Lövängsgatan 12A,
Norra Djurgårdsstaden
Hammarby allé 59,
Hammarby Sjöstad

Annons:

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (11)

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (12)

Royal Barbershop

Mitt i Stockholm city ligger Royal Barbershop. Här finns en härlig amerikansk känsla och inredning. Salongen drivs av Barber Big T som är utbildad på American Barber Institute i New York, så det är inte konstigt att hans barbershop ofta är fullbokad. Big T fixar rakning, herrklipp och ansning av både skägg och mustasch.

Gamla Brogatan 32, Norrmalm/City

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (13)

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (14)

Lazy Barber

Lazy Barber hittar du på Kungsholmen, nära lilla Essingen. Och att komma in här är som att kliva in i en amerikansk barbershop på 1950-talet. Retrovibbarna är starka i alltifrån inredning till groomingprodukter. Barberarna som tar hand om dig i denna old school-shop har lång erfarenhet och många år i yrket. Ägaren själv har varit med längst av alla och kan stoltsera med över 40 år i branschen. Fokus ligger på service och omhändertagande – och ett bevis på att kunderna är nöjda är att vissa klippt sig här i 30 år. Oavsett om det står skägg, hår, trimning eller ansning på schemat kan du räkna med högsta kvalitet – allt medan du får din kaffe och bulle från kaffebaren.

Gjörwellsgatan 47, Kungsholmen

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (15)

Mannerståls Herrfrisering

Vill du unna dig bra hårvård i Gamla stan ska du besöka Mannerståls herrfrisering. I över tre generationer har denna salong tagit hand om huvudstadens herrar. Här står hantverket i fokus och de värnar lite extra om tradition och kvalitet. Salongen erbjuder klippning, skäggklippning och trimning samt knivrakning i ett flertal olika varianter. Alan Mannerstål vann titeln årets barberare 2019, en riktig kvalitetsstämpel.

Skomakargatan 28, Gamla stan

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (16)

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (17)

Barber & Books

Barberare och böcker – är det en bra kombination? Ja, en synnerligen lyckad sådan. Barber & Books är ännu en bra barberare på Södermalm som sedan 2007 har samlat fina fotoböcker och stiliga herrar i sin lokal på Östgötagatan för att skapa en helhetsupplevelse. Inspirationen kommer från Harlem, New York. Här erbjuds du klippning och rakning med massage och varma handdukar. Med barberare i vita rockar som i klassisk anda pysslar om dig i en 20-talsinspirerad miljö, drömmer du dig lätt bort. Dessutom finns ett stort sortiment av egna produkter tillverkade av naturliga ingredienser att köpa med dig hem.

Östgötagatan 21, Södermalm

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (18)

Honest Al’s

Här är det punk som gäller. Just det, punk. Honest Al´s drivs av den forne punkaren och mycket erfarne Al tillsammans med hans team. På Södermalm och Mariatorget ligger hans barbershop som med humor, kvalitet och service har blivit väldigt populär genom åren. ”Not your average barbershop”, som de själva beskriver det. I både butiken och på hemsidan kan du köpa groomingprodukter som håller ditt hår och skägg i fint skick. Dessutom en hel del merchandise.

Wollmar Yxkullsgatan 9, Södermalm

Annons:

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (19)

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (20)

Mr Nils

Vi avslu*tar listan med en riktigt klassiker – i ny modern tappning. Idag heter denna anrika salong Mr Nils, men i samma lokaler, mitt i centrala Stockholm, har denna herrfrisör sedan 1885 tagit hand om stadens män som vill se bra ut i håret. Det gör den till en av Stockholms äldsta adresser för manlig grooming. Salongens tidigare ägare Gunther Panzel tog över lokalen 1971 och upprättade då G.H. Herrsalong. Den övertogs sedan av en annan ägare som drev den fram till i början av 2021.

Idag har de nya ägarna renoverat men behållit lokalens klassiska känsla av en oas på Norrmalm, ett stenkast från Stureplan. I detta ”hem utanför hemmet” har man inspirerats av herrsalonger i London och satsar på känsla och kvalitet i sina rakningar och klippningar. ”Som reser sig ur stolen och genast längtar tillbaka” är känslan Mr Nils själv vill ge dig som kund. Och efter ett besök här förstår du precis vad han menar.

Lästmakargatan 6, Norrmalm/City

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (21)

Sankt Eriks Barbershop

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (22)

Ge ditt hår och skägg förstklassiga behandlingar på Sankt Eriks Barbershop i Vasastan

Du som vill ha en professionell och modern klippning eller rakning samtidigt som du får en stunds skön avkoppling ska boka tid på Sankt Eriks Barbershop. Denna traditionella frisörsalong och barberare i Stockholm ligger på Sankt Eriksgatan i Vasastan och har över 20 års erfarenhet i branschen. Du är med andra ord i trygga händer. Salongens mål är att du ska känna dig fräschare när du går än när du kom och det gör du garanterat – med din nya snygga look är du redo att erövra världen. Och har du svårt att hitta din stil får experthjälp att hitta rätt frisyr och form på skägget.

Hos Sankt Eriks Barbershop kan du unna dig en rakning på klassiskt vis med rakkniv och kalla och varma omslag. Om det är håret som behöver trimmas kan du få en modern klippning, exempelvis en high and tight skin fade. Oavsett behandling blir du som kund väl omhändertagen av den skickliga, trevliga och lyhörda personalen som leverar service i toppklass och gör allt för att göra dig nöjd. Det, i kombination med den sköna familjära atmosfären med härlig old school-känsla, gör att kunderna återkommer gång på gång. Och vill du köpa med dig produkter hem, för att kunna ta väl hand om ditt hår och skägg på egen hand, har salongen ett utmärkt sortiment av produkter, varav många ekologiska.

Sankt Eriksgatan 64, Vasastan

Saknar du en barbershop i guiden? Klicka här!

Hitta Stockholms bästa barbershop för just dig

Vi hoppas att någon av dessa salonger kan bli Stockholms bästa barbershop för just dig. Oavsett om du ska trimma, klippa, raka eller bara vill ha en stund som till 100% handlar om dig hittar du garanterat en bra barberare i listan. Bara att boka en tid, det är du värd.

Innehåll

2

3

  • Fixa håret eller raka dig på Stockholms bästa barbershops

    • Rabys Barbershop

    • Salong Crystal

    • Rusty Rascals

    • Royal Barbershop

    • Lazy Barber

    • Mannerståls Herrfrisering

    • Honest Al’s

    • Mr Nils

    • Sankt Eriks Barbershop

Hitta din barbershop på kartan

Fixa ditt hår och skägg på Stockholms bästa barbershops 2024 (2024)
Top Articles
How to Search All of Craigslist Nationwide: 7 Steps
manhattan cars & trucks - by owner - craigslist
Omega Pizza-Roast Beef -Seafood Middleton Menu
Automated refuse, recycling for most residences; schedule announced | Lehigh Valley Press
Katie Nickolaou Leaving
Friskies Tender And Crunchy Recall
Foxy Roxxie Coomer
Public Opinion Obituaries Chambersburg Pa
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
Noaa Weather Philadelphia
Heska Ulite
Luciipurrrr_
World Cup Soccer Wiki
Capitulo 2B Answers Page 40
zopiclon | Apotheek.nl
Aspen.sprout Forum
Powerball winning numbers for Saturday, Sept. 14. Check tickets for $152 million drawing
Missouri Highway Patrol Crash
The Pretty Kitty Tanglewood
St. Petersburg, FL - Bombay. Meet Malia a Pet for Adoption - AdoptaPet.com
Schedule An Oil Change At Walmart
Gayla Glenn Harris County Texas Update
Poe Str Stacking
Homeaccess.stopandshop
Stoney's Pizza & Gaming Parlor Danville Menu
8000 Cranberry Springs Drive Suite 2M600
Bocca Richboro
Restored Republic June 16 2023
Valley Craigslist
Craigslist Auburn Al
Southtown 101 Menu
49S Results Coral
Puffin Asmr Leak
Citibank Branch Locations In Orlando Florida
Eaccess Kankakee
Of An Age Showtimes Near Alamo Drafthouse Sloans Lake
W B Crumel Funeral Home Obituaries
AsROck Q1900B ITX und Ramverträglichkeit
Craigslist Boats Eugene Oregon
Empires And Puzzles Dark Chest
Columbia Ms Buy Sell Trade
Stewartville Star Obituaries
How Big Is 776 000 Acres On A Map
Top 1,000 Girl Names for Your Baby Girl in 2024 | Pampers
Human Resources / Payroll Information
Gonzalo Lira Net Worth
Who uses the Fandom Wiki anymore?
Spn 3464 Engine Throttle Actuator 1 Control Command
53 Atms Near Me
Santa Ana Immigration Court Webex
Costco Tire Promo Code Michelin 2022
Pulpo Yonke Houston Tx
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5958

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.